Dziki ryż z botwiną i serem feta

Sprawdź, czego potrzebujesz, i stwórz listę zakupów

lista składników
dodaj
do listy
zakupów
Składniki
Sposób przygotowania
2. Przycinamy łodygi botwiny i przekładamy do durszlaka. Liście układamy na wierzchu. Durszlak przykrywamy i gotujemy botwinę 3 minuty na parze nad gotującym się ryżem.
3. Drobno siekamy wiśnie i przekładamy do dużej miski. Mieszamy z łyżką octu z czerwonego wina, dwiema łyżkami wody z gotowania ryżu i łyżką oliwy z oliwek.
4. Ryż dokładnie odcedzamy, przekładamy do miski z dressingiem wiśniowym i mieszamy.
5. Łodygi botwiny kroimy na mniejsze części, a fetę kruszymy na małe kawałki. Wszystkie składniki przekładamy do miski, doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy.
6. Przed podaniem całość posypujemy orzechami.