Gallo logo

Pieczone pietruszki z kozim serem i komosą ryżową

Pieczone pietruszki z kozim serem i komosą ryżową

Sprawdź, czego potrzebujesz, i stwórz listę zakupów

oliwa Gallo Não Filtrado thumbnail packshot

lista składników

dodaj
do listy
zakupów

Składniki

400 g pietruszki
2 szklanki komosy ryżowej
100 g twardego koziego sera
50 g młodych liści botwinki
10 g kaparów
10 g orzechów laskowych

dressing:
150 ml oliwy z oliwek Gallo Não Filtrado
25 ml miodu
15 g musztardy
20 ml octu winnego

Sposób przygotowania

1. Pietruszkę pieczemy w piekarniku w temp. 180°C, aż będzie miękka (ok. 15-20 minut). Komosę gotujemy według instrukcji na opakowaniu i odcedzamy. Zostawiamy pod przykryciem na 10 minut.
2. Składniki dressingu dokładnie mieszamy.
3. Nakładamy na talerze komosę, pietruszkę oraz pokrojony na kawałki kozi ser.
4. Posypujemy kaparami, botwinką oraz drobno posiekanymi orzechami.
5. Polewamy dressingiem.